mobile_menu
Gå til forsiden af zeanet.dk

Driftsinformation

Drift

Søg på zeanet.dk


Stop tyveri af el-kabler i Korsør

Vi oplever, at der i større stil stjæles el-kabler i området ved Motalavej i Korsør. Det skal stoppe NU!

Pt. oplever vi, at der i stor stil stjæles kabler i området ved Motalavej i Korsør. Der bliver ikke ”kun” stjålet kabler. Nej, man klipper simpelthen vores kabel i jorden over. Det skal de skyldige ganske enkelt stoppe med NU.


Der er flere ting i det her:

”Vi er i Zeanet i gang med at forbedre forsyningssikkerheden i Korsør ved at lægge nye aluminiumskabler ned på Tårnborgvej. Når tyve/hærværksmænd klipper vores kabler betyder det dels, at omkostningerne bliver dyrere for alle el-kunderne i forsyningsområdet, ligesom er det forringer forsyningssikkerheden, fordi man skal sætte muffer på de strækninger, hvor kablet er klippet over”, siger Energichef Carsten Lunde, der er ansvarlig for Zeanets aktiviteter.


El-sikkerheden er alfa omega. Når man klipper kabler, der ligger i jorden, risikerer man ganske enkelt sit liv. Det er 10kV, altså 10.000V, vi taler om. Klipper man et 10kV kabel med spænding på, bliver man slået ihjel omgående. Tyven sætter derfor både eget, men potentielt også andres liv på spil ved at klippe kablerne i jorden over.

Man nøjes ikke kun med at stjæle 10kV kabler. Der er også stjålet kabel til gadelys på Ørnumvej, hvilket betyder at dette projekt bliver forsinket, der igen betyder, at Ørnumvej er længere tid uden lys end lovet. Der er også stjålet dykpumper til vores huller osv.


”Folk i området, som ikke har adgang til den strøm, de har ret til, pga. tyverierne bliver jo rasende, hvilket vi har stor forståelse for – men det er jo ikke det værste, for skulle nogen blive slået ihjel, vil det være en katastrofe”, siger Carsten Lunde og afslutter: ”Vi opfordrer alle, der bevæger sig rundt i området til at kontakte politiet, hvis de ser noget mistænkeligt”.


Fare Strøm brugt til Zeanet
Adresse
Zeanet A/S
Nordvej 6
4200 Slagelse
Danmark

CVR-nummer: 26863899
Zeanet ejer og driver elnettet i store dele af Slagelse Kommune og sørger for, at strømmen kommer hjem til dig.
Zeanet - Dit elselskab
Copyright 2024 Zeanet A/S